Een wijnwinkel met een breed assortiment en gevarieerd aanbod

Kom langs in onze wijnwinkel: Wijnhuis Groesbeek

In het Nederlands Wijnbouwcentrum is Wijnhuis Groesbeek gevestigd. Een wijnwinkel met een breed internationaal assortiment en ook een gevarieerd aanbod aan Nederlands wijnen in het algemeen en Groesbeekse wijnen in het bijzonder. Wijnhuis Groesbeek is de plek voor deskundig advies en mooie wijnpakketten, relatiegeschenken en cadeaus op maat.

Bij grotere bestellingen helpen wij je graag een handje en binnen Groesbeek doen wij niet moeilijk over bezorgen in onze volledig elektrische auto.

Ook bij Wijnhuis Groesbeek staat Passie voor wijn, Liefde voor mens en natuur en Genieten van het leven centraal. Binnen Wijnhuis Groesbeek is plek voor diverse leer- werktrajecten voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk onze webshopGa naar de website

Openingstijden

Wijnhuis Groesbeek
Voor de aankoop van al je wijnen.
Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 tot 18:00
Woensdag
10:00 tot 18:00
Donderdag
10:00 tot 18:00
Vrijdag
10:00 tot 18:00
Zaterdag
10:00 tot 18:00
Zondag
Gesloten

Contactinformatie

Kom je onze winkel bezoeken?

Nederlands Wijnbouwcentrum
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek
T. 024 – 711 10 81
M. info@wijnhuisgroesbeek.nl

Routebeschrijving

Online bestellen

Onze webshop

De voorraad lokale wijnen is zo goed als uitverkocht. Kom voor de laatste flessen naar onze winkel.

 

Wijnhoeve de Colonjes (Gelderland)

Wijnhoeve de Colonjes is een biologische wijngaard en één van de toonaangevende producenten van Nederlandse wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op de mooie zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek. Op 13 hectare lössbodem, verdeeld over de Colonjes (1,5 ha), de Knapheideweg (3,5 ha) en ’t Hof (8 ha) zijn tien verschillende nieuwe druivenrassen aangeplant, waarvan witte wijn, rosé, mousserende wijnen en rode wijn in eigen beheer wordt gemaakt. Deze wijnen zijn als gevolg van de bodemgesteldheid vol van smaak en mineraalrijk!

 • Colonjes Helios 2018

  Colonjes Helios is een spontaan vergiste wijn met een bloemige neus met aroma’s van appelen, meloen en perziken. Veel smaak, met een mooie balans tussen frisheid en mineraliteit.

   12,99
 • Knapse Witte 2019

  Deze wijn is fris en zuiver, met een mooi spel tussen elegantie en complexiteit. Citrus, pee, groene kruiden, bloesem en een fijne mineraliteit.

   12,99
 • Belle de Colonjes Brut rose

  Deze Belle de Colonjes is volgens de ‘methode traditionel’ gemaakt met 10 maanden gistlagering. Ze is licht zalmroze van kleur en heeft aroma’s van frambozen, bramen en brioche

   22,99
 • Cabernet Blanc 2016

  Cabernet Blanc is een aromatische witte wijn met geuren van vlierbloesem, cassis, groene appelen, groene paprika en vers gemaaid gras. Heeft dezelfde karakteristieken als zijn voorouder, de Sauvignon Blanc.

   12,99
 • Johanniter 2018

  Colonjes Johanniter is een frisse zacht droge witte wijn gemaakt in een Riesling stijl. Met frisse zuren en aroma’s van grapefruit, frisse appelen en perzik.

   12,99
 • Cuvee Colonjes 2015

  Cuvee Colonjes (Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes, regent) is een frisse fruitige rode wijn met aroma’s van kersen en bosfruit, met een lichte taninnestuctuur.

   12,99

Holdeurn (Gelderland)

Sinds 2006 heeft vakantie en landbouwboerderij de Holdeurn tevens 2000 wijnstokken aangeplant in de heuvels van Berg en Dal. Hierin vinden we vandaag de dag Cabernet Blanc en Pinotin.

Wijngaard de Plack (Gelderland)

Wijngaard de Plack is een gemengd bedrijf, waarvan de landerijen al sinds 1854 in de familie zijn. In 2006 plantten zij hun eerste druivenstokken. Inmiddels beslaat de wijngaard1,5 hectare, beplant met Regent, Cabernet Colonjes, Cabernet Noir, Cabernet Blanc en Johanniter.

Wijngaard Klein Amerika (Gelderland)

Op het landgoed van de familie Beijer werden in 2006 de eerste wijnstokken aangeplant. Inmiddels is de wijngaard van Klein Amerika uitgegroeid tot 4000 stokken Regent Cabernet Colonjes en Cabernet Blanc.

Wijngaard van Ditshuizen (Gelderland)

Al meer dan 40 jaar verbouwt familie van Ditshuizen biologische groenten en fruit. Sinds 2005 verbouwen zij ook druiven. In de wijngaard staan Johanitter, Souvignier Gris, Cabernet Blanc, Pinotin en Cabertin aangeplant. Waar zij 100% biologische wijn van maken.

Betuws Wijndomein (Gelderland)

Centraal gelegen in het mooie Betuwse landschap, te midden van Oranjestad Buren, Glasstad Leerdam en Fruitig Geldermalsen, vindt u de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2004 werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk en duurzaam, met respect voor mens en dier. Met behulp van speciale druivenrassen worden kwalitatief hoogwaardige wijnen voortgebracht. Reeds vanaf het begin heeft het Betuws Wijndomein zowel nationaal als ook internationaal op diverse concoursen medailles weten te behalen. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.500 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland.

Wijngaard de Daalgaard (Noord Brabant)

Dit is één van de oudere wijngaarden in Nederland. De wijngaard is 1 ha groot en is aangelegd in 1991. Men verbouwd voornamelijk klassieke witte druivenrassen als Riesling en Gewürztraminer, alsmede enkele hybride soorten zoals Bacchus, Schönburger en Johanniter. De vinificatie vindt volledig in eigen beheer plaats volgens moderne wijnbouwtechnieken.

Wijnerij de Belaeving (Limburg)

In het voorjaar van 2015 is men gestart met het planten van wijnstokken in de kas. Dit was de aanzet voor het maken van eigen smaakvolle wijnen. In september 2016 zijn de eerste wijndruiven geoogst. Klassieke rassen zijn de basis. Deze kwaliteitswijnen zijn onder de noemer ‘Belvinage’ in de markt gezet en vanaf juni 2017 verkrijgbaar.

Nederlands Wijnbouwcentrum wordt gesteund door: