Wijnopleidingen

Opleidingen wijnproeven hobby

Opleidingen wijnproeven professioneel

In het Nederlands Wijnbouwcentrum kun je terecht voor diverse wijncursussen en wijnopleidingen. Wij hebben diverse experts in huis die je meer kunnen leren over wijn. Als liefhebber vind je het bijvoorbeeld interessant om meer te weten over proeftechniek, wijn bewaren, of druivensoorten herkennen. Maar natuurlijk ook om bijvoorbeeld kennis te maken met een specifiek wijnland of gebied. Je kunt dan denken aan een bijeenkomst waarbij een “rondje Italië” wordt gedaan, of de wijngebieden van Frankrijk worden belicht. We organiseren dergelijke cursussen op diverse data, welke je in de agenda kunt vinden, maar je kunt dit ook op aanvraag doen met een groep familie, vrienden of collega’s. Heb je interesse in deze wijnopleidingen, cursussen of wil je graag met een gezelschap een specifiek thema behandelen stuur dan een bericht naar: info@wijnhuisgroesbeek.nl . Wij nemen dan graag contact met u op om uw verzoek te bespreken.

Naast deze informatieve en laagdrempelige cursussen geven wij ook WSET (Wine and Spirit Education Trust) wijnopleidingen. Over de hele wereld en ook in Nederland is er een ruim aanbod van diverse wijnopleidingen. Het Nederlands Wijnbouwcentrum kiest voor de WSET methode.  WSET is de grootse wijnopleider ter wereld met een ruim aanbod aan wijnopleidingen over in de wereld (in ruim 19 talen en in meer dan 60 landen). Van eenvoudige beginnerscursus tot de prestigieuze Masters of Wine opleiding in Londen. De reden dat het Nederlands Wijnbouwcentrum voor de WSET methode kiest is omdat de WSET staat voor toegankelijke cursusmodules, analytische proefmethode en omdat de cursus leidt tot een internationaal erkend diploma.  (www.wsetglobal.com).

Het Nederlands Wijnbouwcentrum biedt de WSET wijnopleidingen aan van niveau 1 tot en met niveau 3. Meer informatie over de diverse niveaus vind je hier. Voor vragen met betrekking tot de WSET opleidingen kun je mailen met info@wijnhuisgroesbeek.nl