Wandelen in Groesbeek: Picknick to go 

Groesbeek en omgeving lenen zich bij uitstek voor gevarieerde wandelingen door oogstrelende landschappen. Wij maken jouw wandeling tot een waar dagje uit! Laat ons één dag van te voren weten dat je gaat en wij maken voor jou een luxe picknick-pakket met een wandelroute langs de wijngaarden, lekkere hapjes en optioneel een klein flesje wijn.

We hebben drie opties:

– Lunchbox: lunchpakket voor onderweg incl. wandelroute €12,50 p.p. ( Cleintje Colonjes flesje wit/rose/rood wijn los bij te bestellen voor €8,- per 0,375 ltr flesje)
– Kidsbox: knapzak met lunchpakketje voor kinderen €8,00 per stuk
– Picknickbox (2 pers.): 1 flesje Cleintje Colonjes naar keuze met diverse borrelhapjes en fleece dekentje om op te zitten in de wijngaard €25,00.

De boxen zijn af te halen bij het Nederlands Wijnbouwcentrum van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Wandelgroep ‘naar buiten!’

Sinds enige tijd organiseren wij de wandelgroep “Naar Buiten”. Wandelen is ontspannend en een half uur per dag is ook nog eens gezond! Tevens is dit een mooie kans om in beweging te komen en andere mensen te leren kennen! We gaan iedere donderdag op pad vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum, waar we al snel in de mooie, uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek zijn. De wandelingen zijn gratis, gevarieerd, voor ieder geschikt en begeleid door mensen met passie voor de natuur en omgeving. Lees verder op de Naar Buiten-pagina.

Daarnaast bieden we een gevarieerd aanbod aan wandelroutes die je langs de mooiste plekjes in Groesbeek voeren.

Naar Buiten!

Wandeling van het jaar 2019: Wijnwandeling Groesbeek

Duur: 3-4 uur
Lengte: 13 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

In en om Groesbeek liggen zeker zes wijnhuizen. De wandeling loopt langs twee daarvan: Wijnhoeve de Colonjes en wijngaard De Plack. Hier wordt een groot deel van de wijnen van de wijngaarden uit de omgeving gemaakt. De wandeling voert eerst naar Wijnhoeve De Plack en eindigt bij de diverse percelen van De Colonjes, achter het Wijnbouwcentrum. Onderweg wandel je door een bijzonder beeklandschap en langs groene weilanden. Op diverse plekken heb je zicht op het Reichswald aan de overkant van de Duitse grens. De Groesbeekse wijnwandeling is gemaakt door wandelblogster ‘Wanda wandelt’ en is in 2019 bekroond als mooiste wandeling van Nederland!

Wijnwandeling: kortere afstand

Duur: 2 uur
Lengte: 8,5 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

In Groesbeek kan je wandelen in een glooiend heuvellandschap met uitzicht over de wijngaarden. De eerste wijnstokken werden hier in 2001 aangeplant en ondertussen mag Groesbeek zich met bijna 25 hectare met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wandeling gaat via wandelpaden langs verschillende wijngaarden -waar zowel witte als blauwe druiven staan aangeplant- en langs de bedrijven van een aantal van de Groesbeekse wijnboeren. Deze wandeling is het hele jaar door te lopen; ieder seizoen biedt een ander beeld van de wijngaard. De periode van april t/m oktober is in het bijzonder aan te raden aangezien je dan de druiven kan zien groeien.

Bos & wijnwandeling (ook geschikt voor kinderen!) 

Duur: 1 uur
Lengte: 4 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

Deze wandeling voert je door glooiende velden, akkers en wijngaarden en de zuidelijke bossen van Groesbeek die worden beheerd door staatsbosbeheer. Tussen de akkers vonden in september van 1944 ook de luchtlandingen van operatie Market Garden plaats. Dit bos wordt nog steeds het bommenbos genoemd vanwege zijn geschiedenis in de tweede wereld oorlog. Maar het is ook een prachtig bos met veel beukenlanen en sparren. Daarnaast zitten hier reeën, vossen, buizerds en soms zelfs een wild zwijn.

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds