Wandel- en fietsroutes
To Go & Picknick
Wandelgroep
Fietsverhuur

Wandeling van het jaar 2019: Wijnwandeling Groesbeek

Duur: ca. 3 uur
Lengte: 13 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

In en om Groesbeek liggen zeker zes wijnhuizen. De wandeling loopt langs twee daarvan: Wijnhoeve de Colonjes en wijngaard De Plack. Hier wordt een groot deel van de wijnen van de wijngaarden uit de omgeving gemaakt. De wandeling voert eerst naar Wijnhoeve De Plack en eindigt bij de diverse percelen van De Colonjes, achter het Wijnbouwcentrum. Onderweg wandel je door een bijzonder beeklandschap en langs groene weilanden. Op diverse plekken heb je zicht op het Reichswald aan de overkant van de Duitse grens. De Groesbeekse wijnwandeling is gemaakt door wandelblogster ‘Wanda wandelt’ en is in 2019 bekroond als mooiste wandeling van Nederland!

Download route

Wijnwandeling: kortere afstand

Duur: ca. 1 uur en 45 min.
Lengte: 8,5 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

In Groesbeek kan je wandelen in een glooiend heuvellandschap met uitzicht over de wijngaarden. De eerste wijnstokken werden hier in 2001 aangeplant en ondertussen mag Groesbeek zich met bijna 25 hectare met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wandeling gaat via wandelpaden langs verschillende wijngaarden -waar zowel witte als blauwe druiven staan aangeplant- en langs de bedrijven van een aantal van de Groesbeekse wijnboeren. Deze wandeling is het hele jaar door te lopen; ieder seizoen biedt een ander beeld van de wijngaard. De periode van april t/m oktober is in het bijzonder aan te raden aangezien je dan de druiven kan zien groeien.

Download route

Bos & wijnwandeling (ook geschikt voor kinderen!)

Duur: 1 uur
Lengte: 4 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

Deze wandeling voert je door glooiende velden, akkers en wijngaarden en de zuidelijke bossen van Groesbeek die worden beheerd door staatsbosbeheer. Tussen de akkers vonden in september van 1944 ook de luchtlandingen van operatie Market Garden plaats. Dit bos wordt nog steeds het bommenbos genoemd vanwege zijn geschiedenis in de tweede wereld oorlog. Maar het is ook een prachtig bos met veel beukenlanen en sparren. Daarnaast zitten hier reeën, vossen, buizerds en soms zelfs een wild zwijn.

Download route

Wijnfietsroute

Duur: 2- 2,5 uur
Lengte: 28 km
Start: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek

Deze wijnfietsroute voert je langs de wijngaarden die Groesbeek en Berg en Dal tijk zijn. Vanaf het Wijnbouwcentrum fiets je door de groene omgeving over de befaamde Zevenheuvelenweg. Stap bij wijngaard De Holdeurn, wijngaard Klein Amerika en wijngaard De Plack zeker even af om meer te leren over de wijnbouw of voor koffie en appelgebak. Vandaar fiets je door naar Wijnhoeve De Colonjes bij de startplek van vandaag, het Wijnbouwcentrum.

Download route

Lekkere hapjes en (optioneel) een flesje wijn of een warme drank voor onderweg

Coffee To Go & Picknick

Coffee & Lekkers TO GO

Heb je zin in koffie met iets lekkers erbij om mee te nemen? Wij zijn geopend op dinsdag t/m zondag 10.00 – 18.00 uur.

Koffie € 2,00
Cappuccino € 2,50
Thee € 1,75
Warme chocomelk € 2,50
Kokos muesli reep € 1,50
Brownie € 1,50

Picknick

Groesbeek en omgeving lenen zich bij uitstek voor gevarieerde wandelingen door oogstrelende landschappen. Wij maken jouw wandeling tot een waar dagje uit! Laat ons één dag van te voren weten dat je gaat en wij maken voor jou een lunchpakket of een borrelbox met een wandelroute langs de wijngaarden, lekkere hapjes en optioneel een klein flesje wijn.

We hebben drie opties:

– Lunchbox: lunchpakket voor onderweg incl. wandelroute €14,50 p.p.  ( Cleintje Colonjes flesje wit/rose/rood wijn los bij te bestellen voor €8,- er 0,375 ltr flesje)
– Kidsbox: knapzak met lunchpakketje voor kinderen €8 per stuk
– Borrelbox (2 pers.): 1 flesje Cleintje Colonjes naar keuze met diverse borrelhapjes en fleece dekentje om op te zitten in de wijngaard voor €25.

De boxen zijn af te halen bij het Nederlands Wijnbouwcentrum van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Bestellen
Inhoud pakketten (Pdf)

Iedere donderdag op pad

Wandelgroep ‘naar buiten!’

Sinds enige tijd organiseren wij de wandelgroep “Naar Buiten”. Wandelen is ontspannend en een half uur per dag is ook nog eens gezond! Tevens is dit een mooie kans om in beweging te komen en andere mensen te leren kennen! We gaan iedere donderdag tussen 10.00 en 12.30 op pad vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum, waar we al snel in de mooie, uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek zijn. Je bent ook meer dan welkom wanneer je op vakantie bent in deze regio op deze manier krijg je al wandelend een mooi beeld van de vele prachtige plekken en de rijke cultuur-historische geschiedenis.

De wandeling wordt georganiseerd en begeleid door Ron Hoenderboom natuurgids/coach van www.naarbuitennatuurbeleving.com

Lees verder op de Naar Buiten-pagina.

Daarnaast bieden we een gevarieerd aanbod aan wandelroutes die je langs de mooiste plekjes in Groesbeek voeren.

Naar Buiten!

Genieten van de omgeving!

Fietsverhuur

Het heuvelachtige landschap van Groesbeek en  omgeving trekt jaarlijks honderdduizenden fietsers naar het dorp. Wielrenners, mountainbikers en toerfietsers, voor jullie hebben we een Wijn Fietstocht!

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is natuurlijk dé locatie om een unieke fietstocht door de wijngaarden van Groesbeek en omgeving te starten. Wij bieden daarom een fietsarrangement aan dat je geheel naar wens kunt aanpassen. Zo bieden we de mogelijkheid om fietsen en gidsen te huren in samenwerking met MAIROON Bikes & More, zodat je onbezorgd van een dagje uit in Groesbeek kan genieten.

Daarnaast bieden we de optie om vooraf een picknick pakket te bestellen om mee te nemen voor onderweg. Dit pakket bestaat uit een flesje water, lekkere hapjes en een flesje Groesbeekse wijn of vruchtensap.  En wat dacht je van een afsluiting met een glas wijn op ons mooie terras, genietend van het uitzicht op de wijngaarden?

Verhuur mountainbike/e-bike per dag p.p. : € 24,50
Mountainbike clinic voor 4-6 personen p.p. : € 37,50

Neem voor verdere mogelijkheden contact op met het Nederlands Wijnbouwcentrum (024 – 711 10 80) of direct met MAIROON Bikes & More: 06-12988747.

Of bezoek hun website