Visie & Missie

Het Nederlands Wijnbouwcentrum gelooft in een toekomst voor de professionele wijnbouw in Nederland. Echter een duurzame toekomst is alleen te realiseren als een actief ecologisch, sociaal en economisch duurzaam beleid wordt gevoerd.
Participatie en inclusie, persoonlijke ontwikkeling en beleving zijn de voedingsbodem voor succesvolle ontwikkeling van het Nederlands Wijnbouwcentrum.

Het is de missie van het Nederlands Wijnbouwcentrum om samen met mensen met (grote) afstand tot de arbeidsmarkt de wijnbouw in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Daarom handelt het Nederlands Wijnbouwcentrum vanuit 3 kernwaarden:

  • Passie voor wijn
  • Liefde voor mens en natuur
  • Genieten van het leven

 

 

Participatie en inclusie

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is een sociale onderneming. Onze missie is het vergroten van maatschappelijke kansen van mensen voor wie betaald werk en functioneren in de maatschappij niet vanzelfsprekend is.

Omringd door de velden en heuvels van Groesbeek bieden wij een rustgevende werkplek waar kandidaten op eigen tempo en niveau kunnen werken. Je kunt bij ons terecht voor ( arbeidsmatige ) dagbesteding tot en met een leer-werktraject gericht op terugkeer in reguliere werkomgeving. Wij bieden zowel eenvoudige als complexe werkzaamheden in de horeca, de wijnwinkel, de wijnkelder en de wijngaard.

Iedere kandidaat is anders en ieder traject ziet er anders uit, maar de duur van een leer-werk traject is standaard één jaar. Samen met een arbeidscoach wordt er gewerkt om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit lukt door het aanbieden van een diversiteit aan werkzaamheden, verschillende collega’s om mee samen te werken, ondersteuning bij het oplossen van knelpunten, uitdaging in talentontwikkeling en ruimte om te ontwikkelen op eigen tempo en naar eigen vermogen. Na afloop van een traject krijgen kandidaten een passende transitie naar een betaalde baan, opleiding, vervolg leer-werk plek of andere dagbesteding.

Met onze sociale missie willen wij bijdragen aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen meetelt en meedraait. Ben jij, of ken jij iemand, die op zoek is naar een leer-werk plek? Neem contact op met onze arbeidscoach Marieke Schouten via m.schouten@nederlandswijnbouwcentrum.nl.

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds