Sociaal ondernemerschap

Werken met trots!

De sociale missie van het Nederlands Wijnbouwcentrum is: het vergroten van maatschappelijke kansen van mensen voor wie betaald werk en functioneren in de maatschappij niet vanzelfsprekend is. Mensen van alle niveaus en achtergronden zijn bij ons welkom om een leer-werk traject te volgen. Omringd door de velden en heuvels van Groesbeek bieden wij een rustgevende werkplek waar kandidaten op eigen tempo en niveau kunnen werken. Je kunt bij ons terecht voor ( arbeidsmatige ) dagbesteding tot en met een leer-werktraject gericht op terugkeer in reguliere werkomgeving. Wij bieden zowel eenvoudige als complexe werkzaamheden in de horeca, de wijnwinkel, de wijnkelder en de wijngaard.

Iedere kandidaat is anders en ieder traject ziet er anders uit, maar de duur van een leer-werk traject is in principe één jaar. Kandidaten worden begeleid door werkbegeleiders op de werkvloer en een arbeidscoach. Na afloop van een traject kunnen onze kandidaten rekenen op een passende transitie naar een betaalde baan, opleiding, vervolg leer-werk plek of dagbesteding.

Bij de opening was het doel om tenminste 45 mensen voor wie betaald werk niet vanzelfsprekend is passend werk of een passend leer-werktraject te bieden. Die doelstelling is inmiddels gerealiseerd en met het ontwikkelplan “werken met trots” wil het Nederlands Wijnbouwcentrum doorgroeien naar 90 assistent medewerkers in 2024. Voor de titel van het ontwikkelplan is gekozen omdat uit onderzoek blijkt dat mensen vooral heel trots zijn op hun werk bij het Nederlands Wijnbouwcentrum.

Met onze sociale missie willen wij bijdragen aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen meetelt en meedraait. Bekijk eens onze impact via onderstaande button.

Ben jij, of ken jij iemand, die op zoek is naar een leer-werk plek? Neem contact op met onze arbeidscoach Danielle Wieggers via danielle@nederlandswijnbouwcentrum.nl.

Sociale Impact

Nederlands Wijnbouwcentrum wordt gesteund door: