INTERNATIONALE WIJNOPLEIDING WSET 1 MET EEN LOKALE MODULE

Ben jij die horecatopper die liever niet met zijn mond vol tanden staat en graag de gasten voorziet van correct wijnadvies? Of ben jij ondernemer en wil je met het oog op het nieuwe seizoen je medewerkers goed opgeleid hebben, zodat je meer gasten kunt laten genieten van (lokale) wijn en personeel heeft dat weet waar ze over praten?

Het Nederlands Wijnbouwcentrum heeft een speciaal op maat gemaakte opleiding voor horeca medewerkers. In drie dagdelen leren zij de basisbeginselen van wijn, wijn serveren en wijn proeven. Zodat zij gasten van goed wijnadvies kunnen voorzien. Twee dagdelen zullen bestaan uit de internationaal erkende level 1 opleiding van de Wine and Spirits Education Trust (WSET). WSET level 1 geeft een introductie over wijn voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan op het gebied van wijn willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in wijn. Deze opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wereld van de wijn voor mensen die nog niet eerder een wijnopleiding hebben gevolgd. De belangrijkste wijnsoorten en -stijlen worden verkent door te kijken, te ruiken en te proeven. Daarnaast geven we de basisvaardigheden die nodig zijn om wijn op de juiste wijze te beschrijven en om wijnen aan gerechten te koppelen. De student ontvangt, wanneer de cursus met succes is afgerond, een WSET-certificaat en -reversspeld.

Het derde dagdeel is volledig toegewijd aan lokale wijnen. Tijdens dit dagdeel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van Nederlandse wijn in het algemeen en Groesbeekse wijn in het bijzonder. De belangrijkste druivenrassen in Nederland komen aan bod, zowel de klassieke als de nieuwe rassen. Daarnaast zullen de verschillende wijnboeren in Groesbeek en hun bedrijf worden belicht en zullen we volgens de WSET methode de wijnen proeven. De student ontvangt hiervan een certificaat van deelname

Zo geven wij horeca medewerkers meer handvatten om gasten te voorzien van gedegen (lokaal) wijnadvies. Betere kennis leidt tot meer zelfverzekerdheid op de werkvloer, meer enthousiasme, tevreden gasten en een hogere omzet. Deze opleiding biedt tevens de ideale basis om door te stromen naar WSET level 2. In deze opleiding wordt nader ingegaan op de belangrijkste druivensoorten en de wijnregio’s waar de soorten worden verbouwd. Er wordt aandacht besteed aan de wijnstijlen die van deze druiven worden gemaakt en de belangrijkste classificaties en terminologie die op etiketten staan. Ook wordt er een basisoverzicht van de hoofdcategorieën van gedistilleerde dranken en likeuren gegeven.

WSET-approved-wit

Datum: maandag 30 april, 14 mei, 28 mei
Tijd: 3 dagdelen 12.30 uur tot 17.00 uur
Prijs: €299,- (inclusief BTW) (mogelijkheid tot €50,- cashback voor STER leden)
Locatie: Nederlands Wijnbouwcentrum
Taal: Nederlands

Inschrijven

WSET KWALIFICATIE – WSET LEVEL 1 AWARD IN WINES

Een introductie over wijn voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan op het gebied van wijn willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in wijn. De opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wereld van de wijn voor mensen die nog niet eerder een wijnopleiding hebben gevolgd. U verkent de belangrijkste wijnsoorten en -stijlen door te kijken, te ruiken en te proeven. Bovendien leert u de basisvaardigheden die u nodig hebt om wijn op de juiste wijze te beschrijven en om wijnen aan gerechten te koppelen.

De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkgedeelte waarin u minimaal 6 wijnen te proeven krijgt volgens de systematische proefmethode.

Deze opleiding beslaat ongeveer 7 lesuren inclusief examen, welke geven worden in twee lesavonden van 3,5 uur. Voor bedrijven in de branche (horeca, detailhandel) is het mogelijk om deze opleiding met eigen team in 1 dag te volgen.

Level 1 wordt afgesloten met een gesloten boek examen met 30 meerkeuzevragen. Wanneer u deze opleiding met succes heeft afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld.

WSET-approved-wit

Datum: Op aanvraag
Tijd: 1 dag of 2 dagdelen
Prijs: €249,- (inclusief BTW)
Locatie: Nederlands Wijnbouwcentrum
Taal: Nederlands

Inschrijven

WSET KWALIFICATIE – WSET LEVEL 2 AWARD IN WINES AND SPIRITS

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin wijnen en gedistilleerde dranken worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of voor zij die de basisbeginselen van wijn willen leren.

Onderwerpen welke aan bod komen zijn: wijnbouw (bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat) en wijnproductie (productieproces, technieken). Daarnaast bespreken we de belangrijkste druivenrassen ter wereld en hun kwaliteiten. Diverse wijnstreken in de wereld en hun wijnen komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan wijn en spijs, u leert de belangrijkste classificaties en terminologie die u op etiketten vindt. We behandelen speciale wijnen als versterkte en mousserende wijnen. Ook krijgt u een basisoverzicht van de hoofdcategorieën van gedistilleerde dranken en likeuren.

Alle lessen zullen een combinatie zijn van theorie en praktijk, in iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u een goede basis ontwikkelt om proefnotities te schrijven.

De opleiding bestaat uit 8 lessen van ongeveer 3 uur en een verwacht aantal zelfstudie uren van 2 uur per week. Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.

Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal (studieboek, werkboek en systematische proefkaart), en te proeven wijnen. Ook is eenmalig examen inbegrepen (herkansing is mogelijk tegen betaling).

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

WSET-approved-wit

Datum: nieuwe cursus start in september 2018, aanmelden is reeds mogelijk
Tijd: 19.30 uur (± 3 uur)
Prijs: €549,- (inclusief BTW)
Locatie: Nederlands Wijnbouwcentrum
Taal: Nederlands

Inschrijven

WSET KWALIFICATIE – WSET LEVEL 3 AWARD IN WINES AND SPIRITS

Een kwalificatie op gevorderd niveau, bestemd voor professionals uit de wijnsector en voor enthousiaste wijnliefhebbers. Wij adviseren aan deze opleiding deel te nemen na afronding van WSET level 2 of wanneer u beschikt over gedegen voorkennis op het gebied van wijn en u zichzelf als een gevorderde op het gebied van wijnkennis beschouwt.
Deze kwalificatie biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Deze opleiding geeft meer verdieping in de onderwerpen welke aan bod komen in niveau 2. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een gedetailleerde systematische proefmethode  Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en uw inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen. De studiematerialen voor deze opleiding zijn sinds kort ook in het Nederlands te bestellen en ook is er de mogelijkheid om het examen in het Nederlands te doen. Mocht u interesse hebben om na afloop van deze opleiding de WSET level 4 Diploma Course te gaan volgen (Engelstalig), dan kunt u kiezen voor Engelstalige studiematerialen en een Engelstalig examen.

Alle lessen zullen een combinatie zijn van theorie en praktijk, in iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkeld in het schrijven van proefnotities.

De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 4 uur en daarnaast zult u moeten denken aan zelfstudie van ongeveer 50 uur.
Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen, een vijftal open vragen en een proefexamen waarin twee wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode.

Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal (studieboek, werkboek en systematische proefkaart), en te proeven wijnen. Ook is eenmalig examen inbegrepen (herkansing is mogelijk tegen betaling).

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Datum: nieuwe cursus start in september 2018, aanmelden is reeds mogelijk
Tijd: 19.00 uur
Prijs: €999,- (inclusief BTW)
Locatie: Nederlands Wijnbouwcentrum
Taal: Nederlands

WSET-approved-wit
Inschrijven

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds