WSET KWALIFICATIE – WSET LEVEL 2 AWARD IN WINES AND SPIRITS

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin wijnen en gedistilleerde dranken worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of voor zij die de basisbeginselen van wijn willen leren.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: wijnbouw (bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat) en wijnproductie (productieproces, technieken). Daarnaast bespreken we de belangrijkste druivenrassen ter wereld en hun kwaliteiten. Diverse wijnstreken in de wereld en hun wijnen komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan wijn en spijs; u leert de belangrijkste classificaties en terminologie die u op etiketten vindt. We behandelen speciale wijnen als versterkte en mousserende wijnen. Ook krijgt u een basisoverzicht van de hoofdcategorieën van gedistilleerde dranken en likeuren.

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk: in iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode zal worden toegepast, waardoor u een goede basis ontwikkelt om proefnotities te schrijven.

De opleiding bestaat uit 8 lessen van ongeveer 3 uur en een verwacht aantal zelfstudie uren van 2 uur per week. Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.

Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal (studieboek, werkboek en systematische proefkaart), en te proeven wijnen. Ook is eenmalig één examen inbegrepen (herkansing is mogelijk tegen betaling).

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

WSET-approved-wit

Datum: 8 lessen: 10, 17, 24 sept, 1, 8, 22, 29 okt en 5 nov 2018 (examen op 3 dec)
Tijd: 19.30 uur (± 3 uur)
Prijs: €549,- (inclusief BTW)
Locatie: Nederlands Wijnbouwcentrum
Taal: Nederlands

Inschrijven

WSET KWALIFICATIE – WSET LEVEL 3 AWARD IN WINES AND SPIRITS

Een kwalificatie op gevorderd niveau, bestemd voor professionals uit de wijnsector en enthousiaste wijnliefhebbers. Wij adviseren aan deze opleiding deel te nemen na afronding van WSET level 2 of wanneer u beschikt over gedegen voorkennis op het gebied van wijn en u zichzelf als een gevorderde op het gebied van wijnkennis beschouwt.
Deze kwalificatie biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Deze opleiding geeft meer verdieping in de onderwerpen die aan bod komen in niveau 2. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een gedetailleerde systematische proefmethode  Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en uw inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen. De studiematerialen voor deze opleiding zijn sinds kort ook in het Nederlands te bestellen en ook is er de mogelijkheid om het examen in het Nederlands te doen. Mocht u interesse hebben om na afloop van deze opleiding de WSET level 4 Diploma Course te gaan volgen (Engelstalig), dan kunt u kiezen voor Engelstalige studiematerialen en een Engelstalig examen.

Alle lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk: in iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkelt in het schrijven van proefnotities.

De cursus bestaat uit 10 lessen van ongeveer 4 uur en daarnaast moet u rekening houden met een zelfstudie van ongeveer 50 uur.
Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen, een vijftal open vragen en een proefexamen waarin twee wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode.

Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal (studieboek, werkboek en systematische proefkaart), en te proeven wijnen. Ook is eenmalig het examen inbegrepen (herkansing is mogelijk tegen betaling).

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Datum: 10 lessen: 13, 20, 27 sept, 4, 11, 25 okt, 1, 8, 15 en 22 nov (examen 13 dec)
Tijd: 19.00 uur
Prijs: €999,- (inclusief BTW)
Locatie: Nederlands Wijnbouwcentrum
Taal: Nederlands

WSET-approved-wit
Inschrijven

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds