NAAR
BUITEN!

 
 

Samen
erop uit!

 
 
 

samen wandelen
is leuker!

Wandelen vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum

Naar Buiten

In mei 2018 zijn we gestart met de wandelgroep “Naar Buiten”. Wandelen is ontspannend en een half uur per dag is ook nog eens gezond! Tevens is dit een mooie kans om in beweging te komen en andere mensen te leren kennen! We gaan iedere donderdag op pad vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum, waar we al snel in de mooie, uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek zijn. De wandelingen zijn gratis, gevarieerd, voor ieder geschikt en begeleid door mensen met passie voor de NATUUR en omgeving. Het gaat er om actief en gezond bezig te zijn, samen met anderen. Onderweg zorgen wij op een mooie plek voor een kop koffie of thee. We verzamelen om 10:00 uur en zijn rond 12:15 uur weer terug. Aanmelden hoeft niet, mag wel.

Op donderdag 9 januari begint het nieuwe seizoen dat door zal lopen tot en met 16 juli in de zomer.

Een nieuw jaar; de winter is begonnen en de natuur en het bos zijn zich opmakend voor een nieuwe lente. Al wandelend begeven wij ons in de bosrijke omgeving gemeente Berg en Dal.

Het Weer

Soms prachtig, soms somber, onvoorspelbaar en altijd veranderlijk: Het weer.
Af en toe zijn de omstandigheden zodanig dat de wandeling niet doorgaat. We proberen dit natuurlijk via de website kenbaar te maken. Mocht je twijfelen bel dan even.

Wandelen op locatie

Eén keer per maand starten we van een andere locatie in de buurt van het wijnbouwcentrum. Zo kunnen we nog vele andere mooie plekjes van de gemeente Berg en Dal ontdekken.
We verzamelen vanaf tien uur OP LOCATIE  en vertrekken uiterlijk om kwart over tien, om twee uur later weer terug te zijn. Er wordt ook gecarpoold vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum!

Extra wandelingen

Soms organiseren we een extra wandeling. Een extra wandeling is een wandeling buiten het reguliere seizoen, van langere afstand of met een speciaal thema.

Agenda

We wandelen iedere donderdag.

Wandelen op locatie, extra wandelingen, uitzonderingen, vakantie of bijzondere dagen zijn hier aangegeven.

Voor wandelen op locatie geldt: 09:50 uur carpoolen vanaf het Nederlands Wijnbouwcentrum, 10 uur verzamelen en 10:10 uur start van de wandeling!

23 januari: Wandelen op locatie
De Heerlijkheid in Beek

We verzamelen aan de Rijksstaatweg 92A bij het kantoor van weekblad de Rozet. Hier is parkeerplek aanwezig! Op deze steile heuvelrand tussen Beek en Berg en Dal ligt het mooie natuurgebied De Heerlijkheid met veel afwisseling in het bos, weilanden en in de hoogte. Prachtig in alle seizoenen!

20 februari: Wandelen op locatie
Mulderskop/Sprinkhanen reservaat en Heumensoord

Voor deze winterse wandeling verzamelen we bij Zweef Inn aan de Groesbeekseweg 55A. Tijdens deze wandeling maken we een combinatie van de heidevelden bij Mulderskop en Heumensoord.

19 maart: Wandelen op locatie
Het Grensgebied van Groesbeek de Horst en de Plack richting het Duitse Reichswald.

De uitvalsbasis van deze wandeling is de mooie wijngaard de Plack aan de Ketelstraat 36a Groesbeek. Vanuit hier starten we en wandelen we langs de leigraaf en pakken we een stukje van het Duitse Reichswald mee!

Deelname voorwaarden

Deelname aan wandelactiviteiten georganiseerd door het NWBC/NAAR BUITEN is geheel op eigen risico.
In geen enkel geval kan de organisatie verantwoordelijk worden gesteld voor materiele of inmateriele schade
die opgedaan is tijdens de activiteit. Noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds