Samen erop uit!

Wandelen vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum

Naar Buiten!

In mei 2018 zijn we gestart met de wandelgroep “Naar Buiten”. Wandelen is ontspannend en een half uur per dag is ook nog eens gezond! Tevens is dit een mooie kans om in beweging te komen en andere mensen te leren kennen! We gaan iedere donderdag op pad vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum, waar we al snel in de mooie, uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek zijn. De wandeling is gevarieerd, voor ieder geschikt en begeleid door mensen met passie voor de NATUUR en omgeving. Het gaat er om actief en gezond bezig te zijn, samen met anderen. Onderweg zorgen wij op een mooie plek voor een kop koffie of thee met lekkers. We verzamelen om 10:00 uur en zijn rond 12:15 uur weer terug. Aanmelden hoeft niet, mag wel.

Tijdens dit bijzondere jaar met Corona en de daar bijbehorende maatregelen is het juist ook zo van belang om heerlijk in beweging te zijn in de natuur samen met anderen. De wandelingen op de donderdag gaan door  waar mogelijk en voldoen en zijn passend  bij de eventueel geldende maatregelen van dat moment. Dus wanneer je je fit en gezond voelt en de afgelopen weken niet in aanraking bent geweest met mensen die ziek zijn geweest n.a.v Corona zie ik je graag nog op de onderstaande data van dit jaar we verzamelen aan de achterzijde van het pand buiten op het terras.

Wat zijn de kosten?

Deze wandeling kost per keer vier euro p.p die je per keer contant kunt afrekenen. Of nog beter wanneer je vaker komt de vijf of tien keer op pad kaart. De kosten hiervan zijn twintig of veertig euro. Is je kaart vol, dan is de eerstvolgende wandeling gratis en kun je daarna een nieuwe aanschaven. Deze kaart is persoonlijk en een half jaar geldig.

Wat krijg je hiervoor?

  • Een begeleide wandeling waarin ontspannen verbinden met de natuur en de mensen om je heen leidend is.
  • Tussendoor een pauze met koffie of thee en wat lekkers.
  • 1 keer in de maand wandelen op locatie. Dit in een ander mooi bijzonder gebied in de gemeente.
  • 1 keer in de 6 weken een wandeling verbonden aan een natuur-cultuur-historisch thema met iets extra’s denk hierbij b.v aan een bezoek aan de kassen van het jachtslot of meer informatie en stilstaan bij een specifiek natuurgebied. Of een rondleiding door de wijngaard.

Hoe werkt het?

De wandeling heeft een laagdrempelig karakter je hoeft je niet op te geven of lid te worden. Kom wanneer je zin en tijd hebt. Wanneer je vaker wilt komen kun je aansluiten bij de whatsappgroep. Om wat meer op de hoogte te blijven. Het is geen wandelsportclub, samen ontspannen wandelen in de natuur is het uitgangspunt. We vertrekken standaard om 10 uur vanaf het terras van het Nederlands Wijnbouwcentrum en zijn hier uiterlijk om 12.30 weer terug behalve bij het wandelen op locatie dan wordt er gecarpoold of gefietst. De afstand die we wandelen is gemiddeld 8 km en is in basis voor iedereen geschikt. Op de website van het N.W.B.C en Naar Buiten natuurbeleving wordt het programma aangegeven. De app wordt alleen gebruikt voor bijzonderheden m.b.t weer, afzegging vanwege mijn kant, reminder voor op locatie wandelen en carpool. Het is geen chatgroep en je hoeft je hier ook niet aan of af te melden. Er is een zomer stop van drie weken in het hoogseizoen en 2 weken in de kerstperiode. De wandeling gaat zelden niet door alleen bij echt te slecht/onveilig weer.

Het Weer
Soms prachtig, soms somber, onvoorspelbaar en altijd veranderlijk: Het weer. Af en toe zijn de omstandigheden zodanig dat de wandeling niet doorgaat. Mocht je twijfelen bel dan even.

Wandelen op locatie
Eén keer per maand starten we van een andere locatie in de buurt van het wijnbouwcentrum. Zo kunnen we nog vele andere mooie plekjes van de gemeente Berg en Dal ontdekken.
We verzamelen vanaf tien uur OP LOCATIE en vertrekken uiterlijk om kwart over tien, om twee uur later weer terug te zijn.

Extra wandelingen
Soms organiseren we een extra wandeling. Een extra wandeling is een wandeling buiten het reguliere seizoen, van langere afstand of met een speciaal thema.

Agenda: wandelen op locatie

We wandelen iedere donderdag.
Wandelen op locatie, extra wandelingen, uitzonderingen, vakantie of bijzondere dagen zijn hier aangegeven.

Voor wandelen op locatie geldt: 09:50 uur carpoolen vanaf het Nederlands Wijnbouwcentrum, 10 uur verzamelen en 10:10 uur start van de wandeling!

20 Mei: We maken een mooie tocht door het laagland van Groesbeek langs de Duitse grens en over paden van de Walk of wisdom. Richting kerkdorp de Horst. We starten aan de Wylerbaan 14a bij Brouwerij den Drul.

24 juni: Een mooie combinatie van het Wylerbergermeer met de Duivelsberg vanaf een andere kant benadert, We verzamelen bij het watertappunt aan het eind van de Rijksstraatweg en de kruising met de Nieuwe Rijksweg.

22 Juli: Heumensoord, Bij het zweefvliegveld in Malden vertrekken we en waarna we via vele mooie kleine paadjes over de heide richting Nijmegen wandelen.

5 Augustus: Geen wandelen op locatie maar wel, een thema wandeling met na afloop een afsluiting met een bruisend wijntje en lekkers na afloop, Met het volste vertrouwen dat de maatregelen dat dan toelaten.

Dit is de laatste wandeling voor de korte zomerstop.

Donderdag 26 augustus zien we elkaar weer.

Extra informatie

Deelname voorwaarden

Deelname aan wandelactiviteiten georganiseerd door het NWBC/NAAR BUITEN is geheel op eigen risico.
In geen enkel geval kan de organisatie verantwoordelijk worden gesteld voor materiele of inmateriele schade
die opgedaan is tijdens de activiteit. Noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.

Nederlands Wijnbouwcentrum wordt gesteund door: