Samen erop uit!

Wandelen vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum

Naar Buiten!

In mei 2018 zijn we gestart met de wandelgroep “Naar Buiten”. Wandelen is ontspannend en een half uur per dag is ook nog eens gezond! Tevens is dit een mooie kans om in beweging te komen en andere mensen te leren kennen! We gaan iedere donderdag op pad vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum, waar we al snel in de mooie, uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek zijn. De wandelingen zijn gratis, gevarieerd, voor ieder geschikt en begeleid door mensen met passie voor de NATUUR en omgeving. Het gaat er om actief en gezond bezig te zijn, samen met anderen. Onderweg zorgen wij op een mooie plek voor een kop koffie of thee. We verzamelen om 10:00 uur en zijn rond 12:15 uur weer terug. Aanmelden hoeft niet, mag wel.

Op donderdag 9 januari begint het nieuwe seizoen dat door zal lopen tot en met 23 juli in de zomer.
We genieten nu volop van het zomerseizoen de natuur is op zijn krachtigst en overal in bloei al wandelend verkennen we de mooie dan nog een aantal weken voor de zomerstop de uitgestrekte heuvels en bossen van de gemeente Berg en Dal. Waarna we op donderdag 20 augustus weer van
start gaan.

Het Weer
Soms prachtig, soms somber, onvoorspelbaar en altijd veranderlijk: Het weer. Af en toe zijn de omstandigheden zodanig dat de wandeling niet doorgaat. Mocht je twijfelen bel dan even.

Wandelen op locatie
Eén keer per maand starten we van een andere locatie in de buurt van het wijnbouwcentrum. Zo kunnen we nog vele andere mooie plekjes van de gemeente Berg en Dal ontdekken.
We verzamelen vanaf tien uur OP LOCATIE en vertrekken uiterlijk om kwart over tien, om twee uur later weer terug te zijn.

Extra wandelingen
Soms organiseren we een extra wandeling. Een extra wandeling is een wandeling buiten het reguliere seizoen, van langere afstand of met een speciaal thema.

Agenda: wandelen op locatie

We wandelen iedere donderdag.
Wandelen op locatie, extra wandelingen, uitzonderingen, vakantie of bijzondere dagen zijn hier aangegeven.

Voor wandelen op locatie geldt: 09:50 uur carpoolen vanaf het Nederlands Wijnbouwcentrum, 10 uur verzamelen en 10:10 uur start van de wandeling!

Donderdag 16 juli
Deze keer verruilen we de bossen en heuvels van Groesbeek voor het andere gezicht van de gemeente Berg en Dal . De uitwaarden en het rivierengebied van de Waal. We maken een mooie struinwandeling door de Ooijpolder. Het startpunt is dan ook huiskamercafe en hotel Oortjeshekken. Dus deze keer zoeken we de andere grens op van onze mooie gemeente.

Donderdag 23 juli: laatste wandeling voor de zomerstop
Deze laatste wandeling van het seizoen brengt ons naar de mooie Mookerheide en het Jachtslot. Daarna luiden we gezamenlijk in de wijngaard proostend de zomervakantie in.

Onder voorbehoud starten we na de zomervakantie weer op donderdag  27 augustus. De routes zijn vanaf dan ook terug te vinden zijn op www.naarbuitennatuurbeleving.com  zodat je ze later zelf nog nog eens online kunt gaan verkennen.

Donderdag 27 augustus
Deze keer vertrekken we vanaf de Zevenheuvelenweg 40 (met parkeerplek)
waar we eerst het mooie glooiende Nedereichswald verder gaan ontdekken en later maken we de oversteek naar de bossen achter het Africa museum en de But.

Donderdag 24 september 
Onze startplek is deze keer herberg het zwaantje aan de Mooksebaan vanaf we op pad gaan richting de mooie natuurbegraafplaats en naar de Mookse en Heumense schans.

Donderdag 29 oktober :
We gaan de grens over … Het Reichswald verder verkennen startende vanaf wijnhoeve de Plack aan de ketelstraat tussen de Horst en de grens.

Extra informatie

Deelname voorwaarden

Deelname aan wandelactiviteiten georganiseerd door het NWBC/NAAR BUITEN is geheel op eigen risico.
In geen enkel geval kan de organisatie verantwoordelijk worden gesteld voor materiele of inmateriele schade
die opgedaan is tijdens de activiteit. Noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.

Nederlands Wijnbouwcentrum wordt gesteund door: