NAAR
BUITEN!

 
 

Samen
erop uit!

 
 
 

samen wandelen
is leuker!

Wandelen vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum

Naar Buiten

In mei 2018 zijn we gestart met de wandelgroep “Naar Buiten”. Wandelen is ontspannend en een half uur per dag is ook nog eens gezond! Tevens is dit een mooie kans om in beweging te komen en andere mensen te leren kennen! We gaan iedere donderdag op pad vanuit het Nederlands Wijnbouwcentrum, waar we al snel in de mooie, uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek zijn. De wandelingen zijn gratis, gevarieerd, voor ieder geschikt en begeleid door mensen met passie voor de NATUUR en omgeving. Het gaat er om actief en gezond bezig te zijn, samen met anderen. Onderweg zorgen wij op een mooie plek voor een kop koffie of thee. We verzamelen om 10:00 uur en zijn rond 12:15 uur weer terug. Aanmelden hoeft niet, mag wel.

Op donderdag 9 januari begint het nieuwe seizoen dat door zal lopen tot en met 16 juli in de zomer.

De winter is voorbij en de natuur is inmiddels voor de klaar voor de nieuwe lente en zomer. Al wandelend verkennen we de mooi uitgestrekte  heuvels en bossen van de gemeente Berg en Dal

Het Weer

Soms prachtig, soms somber, onvoorspelbaar en altijd veranderlijk: Het weer.
Af en toe zijn de omstandigheden zodanig dat de wandeling niet doorgaat. Mocht je twijfelen bel dan even.

Wandelen op locatie

Eén keer per maand starten we van een andere locatie in de buurt van het wijnbouwcentrum. Zo kunnen we nog vele andere mooie plekjes van de gemeente Berg en Dal ontdekken.
We verzamelen vanaf tien uur OP LOCATIE  en vertrekken uiterlijk om kwart over tien, om twee uur later weer terug te zijn.

Extra wandelingen

Soms organiseren we een extra wandeling. Een extra wandeling is een wandeling buiten het reguliere seizoen, van langere afstand of met een speciaal thema.

Agenda

We wandelen iedere donderdag.

Wandelen op locatie, extra wandelingen, uitzonderingen, vakantie of bijzondere dagen zijn hier aangegeven.

Voor wandelen op locatie geldt: 09:50 uur carpoolen vanaf het Nederlands Wijnbouwcentrum, 10 uur verzamelen en 10:10 uur start van de wandeling!

Donderdag 19 maart: Wandelen op locatie

Het Grensgebied van Groesbeek de Horst en de Plack richting het Duitse Reichswald.

De uitvalsbasis van deze wandeling is de mooie wijngaard de Plack aan de Ketelstraat 36a Groesbeek. Vanuit hier starten we en wandelen we langs de leigraaf en pakken we een stukje van het Duitse Reichswald mee!

Donderdag  16 april: Wandelen op locatie, Reichswald en het Konningsven.

Deze ochtend is ons startpunt  Pannenkoekenhuis de diepen aan de Zwarteweg 60 te Milsbeek.Vanaf waar we vertrekken voor een mooie wandeling langs het Koningsven en later door de mooie oude bossen van het Reichswald.

Donderdag 28 mei:  wandelen op locatie.

Deze keer verruilen we de bossen en heuvels van Groesbeek voor het andere gezicht van de gemeente Berg en Dal . De uitwaarden en het rivierengebied van de Waal . We maken een mooie struinwandeling door de Ooijpolder. Het startpunt is dan ook  huiskamercafe en hotel Oortjeshekken.

Donderdag 25 juni:  Wandelen op locatie

We starten in de bebouwde kom van Groesbeek  bij het kleine heidegebied de Galgenhei om vanuit daar te wandelen naar de But en het uitgestrekte Nederreichswald. De Galgenhei  kun je vinden  aan de rechterkant van de Nieuwe weg  300 meter vanf de rotonde en het tankstation aan de zevenheuvelen weg . Er is parkeermogelijkheid aan de omliggende straten  maar met de fiets is deze plek het best bereikbaar.

Donderdag  9 juli: Wandelen op locatie 

Naar het Kraaiendal en de bossen achter Werkenrode vertrekkend van de parkeerplaats  van de motorcrossbaan aan de Nieuweweg/Maldensebaan . Waarna we vertrekken naar een van de mooiste en oudste bosgebieden van Groesbeek , het Kraaiendal .

Donderdag 16 juli: Wandelen op locatie

Laatste wandeling van het seizoen naar de mooie Mookerheide en het Jachtslot. Daarna luiden we gezamenlijk  in de wijngaard proostend  de zomervakantie in met een lekkere lunch.

 

Onder voorbehoud starten we na de zomervakantie weer op donderdag  27 augustus.

Deelname voorwaarden

Deelname aan wandelactiviteiten georganiseerd door het NWBC/NAAR BUITEN is geheel op eigen risico.
In geen enkel geval kan de organisatie verantwoordelijk worden gesteld voor materiele of inmateriele schade
die opgedaan is tijdens de activiteit. Noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds