Arrangementen

Binnen het Nederlands Wijnbouwcentrum is (bijna) alles mogelijk op het gebied van wijn en wijnbeleving. Graag maken wij  arrangementen voor u op maat. Welke passen bij uw wensen en uw budget. Kijkt u ook eens bij onze activiteiten, wij verzorgen naast arrangementen ook diverse eenmalige evenementen waar u kunt aansluiten. Tevens kunt u de verschillende ruimten van het Wijnbouwcentrum huren per dag (-deel) voor uw eigen activiteiten zoals seminars, vergaderingen en workshops. Neem contact op via welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl of 024 711 1080. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een reeds bestaande arrangementen. De mogelijkheden leggen wij graag aan u voor:

Proeverij met rondleiding

U wordt welkom geheten bij het Nederlands Wijnbouwcentrum. U krijgt vier verschillende wijnen te proeven en daarbij uitleg over het Wijnbouwcentrum, over wijnbouw, wijn maken, wijnproeven en de wijnen in uw glas. Dit wordt begeleid met brood en water. Daarnaast krijgt u een rondleiding door de wijnkelder van het Wijnbouwcentrum waar onder leiding van Adam Dijkstra de wijnproductie plaatsvindt, hier zal u meer inzicht worden gegeven in het productieproces van wijn. Ook zal u worden meegenomen de wijngaard in waar u nog meer uitleg krijgt over wijnbouw. Na afloop kunt u verder vrij rondlopen in en rondom het Wijnbouwcentrum en krijgt u de mogelijkheid om nog meer te proeven of heerlijk te genieten van een glas wijn op ons zonterras met uitzicht over de wijngaard of binnen in onze horeca ruimte. Ook heeft u de mogelijkheid de geproefde wijnen te kopen in onze winkel.

Deze proeverij met rondleiding duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn €17,50 per persoon (minimaal 15 personen of €262,50).

Wel graag een rondleiding en proeverij, maar u bent met een klein gezelschap? Geen probleem, sluit aan bij één van onze open proeverijen of neem contact op voor een arrangement op maat. (kijk op onze facebook pagina of bel 024 711 1080 voor de beschikbare plekken en data).

Aanvragen

Secret Wine Tour

In de Secret Wine tour geven we u een bijzonder beeld van de prachtige wijngaarden in Groesbeek met een speciale rondleiding en proeverij. Wij ontvangen u bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens wordt u opgehaald door de Groesbeek Express. De

Groesbeek Express is misschien wel de mooiste wijntrein van Nederland. We nemen u mee voor een rondrit door Groesbeek waarbij u een groot gedeelte van het wijnbouwareaal van de regio ziet.

Tijdens een stop in een van de wijngaarden schenken wij u een heerlijk glas wijn en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Als het weer het toelaat, vertellen wij u over het groeien en bloeien van de wijnrank. Daarna zetten we koers richting het Nederlands Wijnbouwcentrum waar we een streeklunch rondom of in de wijngaard zullen serveren.

Na de lunch start een uitgebreide rondleiding en proeverij bij Wijnhoeve de Colonjes, de producent waarmee de wijnbouw in Groesbeek is begonnen. Deze is gehuisvest in de kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum!

Na de afsluiting kunt u vanzelfsprekend nog volop gebruik maken van de faciliteiten van het Wijnbouwcentrum! Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze onvergetelijke dag.

 

Open Secret Wine Tour data:  22 juli, 19 augustus

De Secret Wine Tour duurt ongeveer 5,5 uur de kosten zijn €39,50 per persoon (minimaal 15 personen €592,50). De tour is van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Graag een keer de Secret Wine Tour beleven, maar u bent een klein gezelschap? Geen probleem, sluit aan bij een van onze open Secret Wine Tours! (Kijk op onze facebook pagina of bel 024 711 1080 voor de beschikbare plekken en data).

Aanvragen

Wandelen door de wijngaarden

Groesbeek heeft een prachtige omgeving om te wandelen. Het glooiende landschap biedt veel wandelplezier. U kunt de wandeling starten bij het wijnbouwcentrum. Een mooie wandelroute leidt u naar het natuurgebied de Bruuk waar bijzondere orchideeën groeien en waar de ijsvogel broedt.  Op aanvraag kan er tegen een meerprijs een wandelgids mee. In de wijngaarden krijgt u dan uitleg over het groeiproces. Onderweg zullen er verschillende wijnen worden geproefd en besproken. U eindigt weer bij het Wijnbouwcentrum waar u uiteraard gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze onvergetelijke wandeling.

De wandelroutes zijn gratis verkrijgbaar bij het Nederlands Wijnbouwcentum.

De kosten voor deze wandeling mét gids zijn €15,00 pp (minimaal 15 personen of €225,00).

Aanvragen

Fietsen langs de wijngaarden

Groesbeek en omgeving is een echt fietsgebied. Het prachtige glooiende landschap biedt veel fietsplezier. Kies je  voor een fiets-arrangement dan start je vanaf het Wijnbouwcentrum en fiets je met de gids  een mooie wijnfietsroute waarbij er verschillende Groesbeekse wijngaarden worden aangedaan. Onderweg worden er verschillende wijnen geproefd en besproken. Het eindpunt is het Wijnbouwcentrum waar je uiteraard gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze prachtige fietstocht.

De fietsroutes zijn gratis verkrijgbaar bij het Nederlands Wijnbouwcentum.

De kosten voor deze fietstocht met gids zijn €15,00 pp (minimaal 15 personen of €225,00).

U kunt bij ons in overleg een (elektrische) fiets huren, indien dit op tijd wordt aangegeven.

Aanvragen

Plukken en proeven

Altijd al eens van dichtbij willen meemaken hoe het oogsten van druiven in zijn werk gaat. Kom dan plukken en proeven. Dit arrangement is uiteraard alleen mogelijk tijdens het oogstseizoen (september / oktober).

We verzamelen om 08.30 met koffie en thee en u krijgt uitleg over hoe er geoogst wordt. Oogsten doen we met vrijwilligers en met mensen die minder makkelijk aan een reguliere baan kunnen komen. Samen met hen gaat u ervoor zorgen dat de druiven worden geoogst.

Tussendoor is er tijd om met elkaar te kletsen, foto’s te maken en is er een koffiepauze.

Om 12 uur krijgt u een lunch aangeboden en na de lunch, van 13.00 tot 15.00 uur zal er een wijnproeverij zijn. Tijdens het proeven krijgt u uitleg over het Wijnbouwcentrum, over wijnbouw, wijnproductie, wijnproeven en de wijn in uw glas. Dit wordt begeleid met brood en water. Na afloop kunt u verder vrij rondlopen in en rondom het Wijnbouwcentrum en krijgt u de mogelijkheid om nog meer te proeven of heerlijk te genieten van een glas wijn op ons zonterras met uitzicht over de wijngaard of binnen in onze horeca ruimte. Ook heeft u de mogelijkheid de geproefde wijnen te kopen in onze winkel.

De combinatie van plukken, lunchen en proeven duurt ongeveer 5,5 uur. De kosten voor dit plukken en proeven arrangement inclusief lunch zijn €22,50 pp.

Aanvragen

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds