Arrangementen

Binnen het Nederlands Wijnbouwcentrum is (bijna) alles mogelijk op het gebied van wijn en wijnbeleving. Graag maken wij  arrangementen voor u op maat. Welke passen bij uw wensen en uw budget. Kijkt u ook eens bij onze activiteiten, wij verzorgen naast arrangementen ook diverse eenmalige evenementen waar u kunt aansluiten. Tevens kunt u de verschillende ruimten van het Wijnbouwcentrum huren per dag (-deel) voor uw eigen activiteiten zoals seminars, vergaderingen en workshops. Neem contact op via welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl of 024 711 1080. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een reeds bestaande arrangementen. De mogelijkheden leggen wij graag aan u voor:

Proef Groesbeek!

 

Lekker weekendje weg in Groesbeek? Kom dan proeven, beleven en genieten! Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kunt u kennis maken met Wijndorp Groesbeek. Terwijl u geniet van een prachtig uitzicht over de wijngaard of de wijnkelder nemen wij u mee op een Groesbeekse wijnreis. Wij laten u drie verschillende wijnen uit de streek proeven. En vertellen u over de wijnbouw in Groesbeek, de diverse wijngaarden en uiteraard over de wijnen in uw glas! Proost!

(Helaas is het soms niet mogelijk ivm andere activiteiten om deze inloopproeverij door te laten gaan, dat geven wij dan aan op onze Facebook pagina: Nederlands Wijnbouwcentrum)

vrijdagmiddag 17.00 uur
zaterdagmiddag 15.30 uur
Kosten: 12,00 euro pp

aanmelden niet nodig

Groesbeeks leven

 

Voor wie dacht dat Bourgondisch leven genieten is hebben wij een verrassing in petto; Groesbeeks leven! Wij bieden u hetzelfde arrangement zoals beschreven bij Groesbeekse Proeverij maar de proeverij combineren we met een barbecue. Uiteraard verwerken wij daarin zoveel mogelijk lokale producten en specialiteiten. Want eerlijk is eerlijk, onze wijnen smaken nog beter met verse lokale producten!

Duur arrangement circa 5 uur
Prijs per persoon vanaf € 47,50 (incl. BTW)

(Min. 15 personen of € 712,50)

Aanvragen

Groesbeekse Proeverij

 

Heerlijk neerstrijken op het terras aan de voet van de wijngaard en genieten van de zon en van Nederlandse wijnen. U wordt ontvangen met een glas Groesbeekse mousserende wijn. Na een korte uitleg krijgt u een rondleiding door de wijngaard en het Nederlands Wijnbouwcentrum. Aansluitend proeft u onder begeleiding van een van onze wijnkenners enkele Groesbeekse wijnen. Wij zullen u verrassen!

 

Duur arrangement circa 2,5 uur
Prijs per persoon vanaf € 17,50 (incl. BTW)

(Min. 15 personen of € 262,50)

Aanvragen

Groesbeeks ontspannen

 

Lekker genieten met elkaar en leuke dingen doen, dat is  ontspannen. Een goed glas wijn, wat lekkers te eten en  wat spellen ter vermaak. U wordt ontvangen met een  glas mousserende wijn. Daarna gaan we de omgeving  verkennen met een rondleiding door het Nederlands Wijnbouwcentrum en de wijngaard. In de wijngaard  liggen de wijnvaten al klaar voor een ouderwets potje wijnvatrollen. Welk team is het behendigst en heeft  de meeste kracht en uithoudingsvermogen? Het is  toch altijd weer spannender dan je denkt! Natuurlijk  wordt er vooral ook veel gelachen, met een heerlijk  glas wijn bij de hand en lokale lekkernijen. Dat is Groesbeeks  ontspannen!

 

Duur arrangement circa 4 uur
Prijs per persoon vanaf € 24,50 (incl. BTW)

(Min. 15 personen of € 367,50)

Aanvragen

Tour de Groesbeek

 

Het heuvelachtige landschap van Groesbeek en  omgeving trekt jaarlijks honderdduizenden fietsers naar het  dorp. Wielrenners, mountainbikers en tourfietsers. Wij  hebben voor u een Wijnfietstocht! Dat is sportief fietsen en  onderweg lekker genieten. U komt op uw eigen fiets naar  het Nederlands Wijnbouwcentrum (wij kunnen de fietsen  ook voor u verzorgen) en u wordt ontvangen met een  glas mousserende Groesbeekse wijn. Na een korte uitleg  en het in ontvangst nemen van de routekaart, gaat u  langs bij diverse wijngaarden rond Groesbeek waar u  uitleg krijgt en uiteraard een glas wijn van het betreffende  perceel kunt proeven. Eenmaal terug bij het Nederlands Wijnbouwcentrum  krijgt u een rondleiding en sluit u op het terras aan de voet van de wijngaard af met een  proeverij van nog enkele Groesbeekse wijnen.

Duur arrangement circa 3 uur
Prijs per persoon vanaf € 32,50 (incl. BTW)

(Min. 15 personen of € 487,50)

 

Aanvragen

Wat voor een wijndrinker ben jij?

 

Voor mensen die zich willen verdiepen in wijn en wat  meer kennis op een ontspannen en informele manier  willen krijgen bieden wij de workshop: Wat voor een  wijndrinker ben jij? In een dagdeel nemen we je mee  naar de beginselen van wijnproeven. Je leert over  smaken, die mondgevoel in de wijn brengen. Daarmee  krijg je kennis over de bouwstenen van wijn en wat dit  voor jou als wijnproever betekent. Natuurlijk nemen we  je mee naar onze wijnkelder en de wijngaard om je  meer te vertellen over de wijnbouw en de productie van wijn.

 

Duur arrangement circa 4 uur
Prijs per persoon vanaf € 29,- (incl. BTW)

(Min. 15 personen of € 435,00)

Aanvragen

Secret Wine Tour

In de Secret Wine tour geven we u een bijzonder beeld van de prachtige wijngaarden in Groesbeek met een speciale rondleiding en proeverij. Wij ontvangen u bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens wordt u opgehaald door de Groesbeek Express.

De Groesbeek Express is misschien wel de mooiste wijntrein van Nederland. We nemen u mee voor een rondrit door Groesbeek waarbij u een groot gedeelte van het wijnbouwareaal van de regio ziet.

Tijdens een stop in een van de wijngaarden schenken wij u een heerlijk glas wijn en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Als het weer het toelaat, vertellen wij u over het groeien en bloeien van de wijnrank. Daarna zetten we koers richting het Nederlands Wijnbouwcentrum waar we een streeklunch rondom of in de wijngaard zullen serveren.

Na de lunch start een uitgebreide rondleiding en proeverij bij Wijnhoeve de Colonjes, de producent waarmee de wijnbouw in Groesbeek is begonnen. Deze is gehuisvest in de kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum!

Na de afsluiting kunt u vanzelfsprekend nog volop gebruik maken van de faciliteiten van het Wijnbouwcentrum! Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze onvergetelijke dag.

De Secret Wine Tour duurt ongeveer 5,5 uur de kosten zijn €39,50 per persoon (minimaal 15 personen of €592,50). De tour is van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Graag een keer de Secret Wine Tour beleven, maar u bent een klein gezelschap? Geen probleem, sluit aan bij een van onze open Secret Wine Tours! (Kijk op onze facebook pagina of bel 024 711 1080 voor de beschikbare plekken en data).

Aanvragen

Wandelen door de wijngaarden

Groesbeek heeft een prachtige omgeving om te wandelen. Het glooiende landschap biedt veel wandelplezier. U kunt de wandeling starten bij het wijnbouwcentrum. Een mooie wandelroute leidt u naar het natuurgebied de Bruuk waar bijzondere orchideeën groeien en waar de ijsvogel broedt.  Op aanvraag kan er tegen een meerprijs een wandelgids mee. In de wijngaarden krijgt u dan uitleg over het groeiproces. Onderweg zullen er verschillende wijnen worden geproefd en besproken. U eindigt weer bij het Wijnbouwcentrum waar u uiteraard gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze onvergetelijke wandeling.

De wandelroutes zijn gratis verkrijgbaar bij het Nederlands Wijnbouwcentum.

De kosten voor deze wandeling mét gids zijn €19,50 pp (minimaal 15 personen of €292,50).

Aanvragen

Fietsen langs de wijngaarden

Groesbeek en omgeving is een echt fietsgebied. Het prachtige glooiende landschap biedt veel fietsplezier. Kies je  voor een fiets-arrangement dan start je vanaf het Wijnbouwcentrum en fiets je met de gids  een mooie wijnfietsroute waarbij er verschillende Groesbeekse wijngaarden worden aangedaan. Onderweg worden er verschillende wijnen geproefd en besproken. Het eindpunt is het Wijnbouwcentrum waar je uiteraard gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze prachtige fietstocht.

De fietsroutes zijn gratis verkrijgbaar bij het Nederlands Wijnbouwcentum.

De kosten voor deze fietstocht met gids zijn €19,50 pp (minimaal 15 personen of €292,50).

U kunt bij ons in overleg een (elektrische) fiets huren, indien dit op tijd wordt aangegeven.

Aanvragen

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing. Bovendien liggen de UVH bij ons ter inzage en worden op uw verzoek onverwijld kosteloos toegezonden. De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds