In het Nederlands Wijnbouwcentrum is het Analyse Centrum Colonjes (ACC) gevestigd. Je kunt bij het ACC terecht voor analyses van alcoholische dranken (wijn, bier, gedestilleerd), sappen of producten als most, wort en druiven. Deze toetsen zij op chemische en microbiologische bestanddelen met behulp van geavanceerde meetapparatuur. Snel en gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar, zowel voor de professionele als hobby-producent.
Hulp nodig bij het aanvragen van analyses? Het ACC denkt graag met je mee, ook in de vorm van advies over productieverbetering of bijvoorbeeld samenstelling van een smaakprofiel. Het ACC combineert eigen productie-ervaring met uitgebreide kennis van analysemethoden, kwaliteitsnormen, wet- en regelgeving en mogelijkheden tot kwaliteitsverbetering. Met behulp van de meest geavanceerde apparatuur en relatief kleine monsters van jouw product kunnen zij u adviseren over verschillende meetindicatoren.
Het Analyse Centrum Colonjes (ACC) analyseert de chemische en microbiologische bestanddelen van jouw product, zoals het alcoholpercentage, IBU (International Bitter Units) of bijvoorbeeld aanwezigheid van lactobacillen en pediococcen. Je kunt deze analyses afzonderlijk of in de vorm van een gebundeld pakket laten uitvoeren, eenmalig of regelmatig. Zo weet je snel en gemakkelijk meer over de kwaliteit van uw product.