Wijngaard Klein-Amerika – Regent Barrique

 13,99

Wijngaard Klein Amerika Regent Barrique kunt u makkelijk en veilig online bestellen bij Wijnhuis Groesbeek.

Een vollere rode wijn, waar ook de fruitigheid mooi in doorkomt.

Theo´s witte is een verfrissende witte wijn van Groesbeekse bodem. Groesbeek heeft inmiddels 25 ha aan wijngaarden en mag zich daarmee met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wijn wordt geproduceerd door Wijngaarde Klein Amerika. Deze wijngaard is in 2006 begonnen met de aanplant van de wijngaarde. Ze hebben 2000 stokken witte druiven en 2000 stokken blauwe druiven. De soorten die er vandaag de dag staan zijn Cabernet Blanc, Regent en Caberet Colonjes.

Groesbeek bevindt zich in het Oosten van Nederland, tussen Nijmegen en de Duitse grens. Het is een glooiend gebied. De stuwwallen die hiervoor zorgen zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bodem bestaat voornamelijk uit zanderige leem en löss. Daardoor, samen met het lage grondwaterpeil, maakt dit het gebied ideaal voor de productie van kwaliteitswijnen. Daarnaast kiest men voor nieuwe druivenrassen omdat deze beter bestand zijn tegen schimmelziektes en bovendien eerder rijp worden dan klassieke rassen. Waardoor zij goed bestand zijn tegen het wat koelere en vochtigere klimaat. Wat overigens een rol speelt in de wijnbouw binnen bijna heel Nederland.

Kijk ook eens op de website van de producent: Wijngaard Klein Amerika.

Op zoek naar een andere wijn van deze producent? Online hebben we natuurlijk de ook de Theo’s Witte.

Uitverkocht

Deze wijn heeft 8 maanden op hout gelegen om te rijpen en op smaak te komen. Het resultaat is een stevige, gestructureerde wijn met een pittige smaak en een mooie houttoets die niet dominant van smaak is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijngaard Klein-Amerika – Regent Barrique” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.