Wijngaard De Plack – Regent

 13,99

Wijngaard de Plack Regent kunt u makkelijk en veilig online bestellen bij Wijnhuis Groesbeek.

Wijngaard de Plack Regent is een wijn van Groesbeekse bodem. Groesbeek heeft inmiddels 25 ha aan wijngaarden en mag zich daarmee met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wijn wordt geproduceerd door Adam Dijkstra van Wijnhoeve de Colonjes. Vanaf september 2017 produceren zij alle wijnen in de spiksplinternieuwe kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum. Voorzien van alle moderne technieken waar een wijnmaker van droomt! Daarnaast is dit natuurlijk ook goed voor de wijnkwaliteit.

Groesbeek bevindt zich in het Oosten van Nederland, tussen Nijmegen en de Duitse grens. Het is een glooiend gebied. De stuwwallen die hiervoor zorgen zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bodem bestaat voornamelijk uit zanderige leem en löss. Daardoor, samen met het lage grondwaterpeil, maakt dit het gebied ideaal voor de productie van kwaliteitswijnen. Daarnaast kiest men voor nieuwe druivenrassen omdat deze beter bestand zijn tegen schimmelziektes en bovendien eerder rijp worden dan klassieke rassen. Waardoor zij goed bestand zijn tegen het wat koelere en vochtigere klimaat. Wat overigens een rol speelt in de wijnbouw binnen bijna heel Nederland.

De Plack Regent is gemaakt van Regent, dit is een van deze nieuwe druivenrassen. Waardoor hij zonder problemen gezond rijp wordt in dit terroir.

Kijk ook eens op de website van de producent: Wijngaard de Plack

Uitverkocht

Wijngaard de Plack Regent is een robuuste, vol rode wijn. Fruitig met een volle kruidige smaak en een goede lange afdronk met tonen van donker fruit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijngaard De Plack – Regent” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.