Cuvee Colonjes 2015

 12,99

Cuvee Colonjes kunt u makkelijk en veilig online bestellen bij Wijnhuis Groesbeek.

Cuvee Colonjes is een wijn van Groesbeekse bodem. Groesbeek heeft inmiddels 25 ha aan wijngaarden en mag zich daarmee met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wijn wordt geproduceerd door Wijnhoeve de Colonjes. Vanaf september 2017 produceren zij hun wijn in de spiksplinternieuwe kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum. Voorzien van alle moderne technieken waar een wijnmaker van droomt! Daarnaast is dit natuurlijk ook goed voor de wijnkwaliteit.

Groesbeek bevindt zich in het Oosten van Nederland, tussen Nijmegen en de Duitse grens. Het is een glooiend gebied. De stuwwallen die hiervoor zorgen zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bodem bestaat voornamelijk uit zanderige leem en löss. Daardoor, samen met het lage grondwaterpeil, maakt dit het gebied ideaal voor de productie van kwaliteitswijnen. Daarnaast kiest men voor nieuwe druivenrassen omdat deze beter bestand zijn tegen schimmelziektes en bovendien eerder rijp worden dan klassieke rassen. Waardoor zij goed bestand zijn tegen het wat koelere en vochtigere klimaat. Wat overigens een rol speelt in de wijnbouw binnen bijna heel Nederland.

Cuvee Colonjes wordt gemaakt van Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes en Regent. Dit zijn allemaal nieuwe druivenrassen, en daarmee geschikt voor het Groesbeekse terroir.

Kijk ook eens op de website van de producent: Wijnhoeve De Colonjes

Uitverkocht

Cuvee Colonjes (Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes, regent) is een frisse fruitige rode wijn met aroma’s van kersen en bosfruit, met een lichte taninnestuctuur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cuvee Colonjes 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.