Colonjes Helios 2018

 12,99

Colonjes Helios kunt u makkelijk en veilig online bestellen bij Wijnhuis Groesbeek.

Colonjes Helios is een wijn van Groesbeekse bodem. Groesbeek mag zich met 25 ha met recht Wijndorp Groesbeek noemen. De wijn wordt geproduceerd door Wijnhoeve de Colonjes. Vanaf september 2017 produceren zij hun wijn in de spiksplinternieuwe kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum. Voorzien van alle moderne technieken waar een wijnmaker van droomt! Daarnaast is dit natuurlijk ook goed voor de wijnkwaliteit.

Groesbeek bevindt zich in het Oosten van Nederland, tussen Nijmegen en de Duitse grens. Het is een glooiend gebied. De stuwwallen die hiervoor zorgen zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bodem bestaat voornamelijk uit zanderige leem en löss. Daardoor, en samen met het lage grondwaterpeil maakt dit het gebied ideaal voor de productie van kwaliteitswijnen. Daarnaast kiest men voor nieuwe druivenrassen omdat deze beter bestand zijn tegen schimmelziektes en eerder rijp worden dan klassieke rassen. Waardoor zij goed bestand zijn tegen het wat koelere en vochtigere klimaat. Wat overigens een rol speelt in de wijnbouw binnen bijna heel Nederland.

Helios is een van deze druivenrassen. Hij wordt zonder problemen volledig rijp en zorgt voor heerlijke wijnen in het terroir van Groesbeek.

Kijk ook eens op de website van de producent: Wijnhoeve De Colonjes

Op zoek naar een andere wijn van deze producent? Online hebben we natuurlijk de Colonjes Knapse Witte en in de winkel nog heel veel andere wijnen!

Uitverkocht

Colonjes Helios is een spontaan vergiste wijn met een bloemige neus met aroma’s van appelen, meloen en perziken. Veel smaak, met een mooie balans tussen frisheid en mineraliteit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Colonjes Helios 2018” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.