Activiteiten

Naast de arrangementen die u bij ons kunt boeken organiseren wij een steeds een wisselend aanbod van verschillende proeverijen en activiteiten. Zoals eendaagse cursussen, masterclasses, workshops en themaproeverijen.

Bekijk hier ons aanbod!

Proef Groesbeek!

Wanneer: zaterdag- en zondagmiddag om 14:30 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 12,00 euro pp

Lekker weekendje weg in Groesbeek? Kom dan proeven, beleven en genieten! Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kunt u kennis maken met Wijndorp Groesbeek. Terwijl u geniet van een prachtig uitzicht over de wijngaard of de wijnkelder nemen wij u mee op een Groesbeekse wijnreis. Wij laten u drie verschillende wijnen uit de streek proeven. En vertellen u over de wijnbouw in Groesbeek, de diverse wijngaarden en uiteraard over de wijnen in uw glas! Proost!

Reserveren mogelijk via: welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl of 024-7111080

Proeverij met wijnen

Informatie over deze activiteit

Aanvragen

Open Proeverij en Rondleiding

Wanneer: 24 november
Hoelaat: 15.00-17.00 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 17,50 euro pp

Tijdens deze proeverij en rondleiding leer je van alles over onze wijnen, hun oorsprong, geschiedenis, smaak en de gebruikte druivenrassen. Daarnaast neemt één van onze professionals je mee naar de wijngaard en onze moderne wijnkelder. Dit geeft veel extra inzicht in het proces van en rondom de wijnproductie. Je kunt je inschrijven voor onderstaande data, ook met zijn tweeën of een kleiner gezelschap.

Aanmelden of informatie?

Aanvragen

Open Secret WineTour

Wanneer: voorjaar 2020
Hoelaat: 11.00-16.30 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 39,50 euro pp

Tijdens deze tour geven we jou een bijzonder beeld van de prachtige wijngaarden in Groesbeek met een speciale rondleiding en proeverij. Wij ontvangen je bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens wordt je opgehaald door de Groesbeek Express en nemen we je mee voor een rondrit door Groesbeek waarbij je een groot gedeelte van het wijnbouwareaal van de regio ziet.

Tijdens een stop in een van de wijngaarden schenken wij jou een heerlijk glas wijn en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Als het weer het toelaat, vertellen wij jou over het groeien en bloeien van de wijnrank. Daarna zetten we koers richting het Nederlands Wijnbouwcentrum waar we een streeklunch zullen serveren.

Na de lunch start een uitgebreide rondleiding en proeverij bij Wijnhoeve de Colonjes, de producent waarmee de wijnbouw in Groesbeek is begonnen. Deze is gehuisvest in de kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum!

Groesbeek Express

Aanmelden of informatie?

Aanvragen

 Wijncursussen

Vanaf: januari 2020
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek

De WSET (Wine and Spirit Education Trust) wijnopleidingen worden over de hele wereld en ook in Nederland gegeven. Het Nederlands Wijnbouwcentrum biedt een snelcursus WSET level 2 en een cursus WSET 3 aan. Ideaal voor zowel de beginnende als gevorderde wijnprofessional die vooruit wil!

Winter toppers op tafel

Wanneer: 21 december
Hoelaat: 12:00-17:00
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek

Fietsen door de wijngaarden

Groesbeek en omgeving is een echt fietsgebied. Het prachtige glooiende landschap biedt veel fietsplezier. Het Nederlands Wijnbouwcentrum heeft een mooie wijnfietsroute waarbij er langs verschillende Groesbeekse wijngaarden worden gefietst. Het eindpunt is het Nederlands Wijnbouwcentrum waar je uiteraard gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Het terras en de winkel zijn open om direct of later thuis nog na te kunnen genieten van deze prachtige fietstocht.

De fietsroutes zijn gratis verkrijgbaar.

 

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds