Agenda

Naast de arrangementen die je bij ons kunt boeken organiseren wij een steeds een wisselend aanbod van verschillende proeverijen en activiteiten. Bekijk hieronder onze agenda.

Culinair toeren naar de Groesbeekse wijnboeren

Wanneer: zondag 12 juli
Hoelaat: 10.00-18.00 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 30 euro pp

Een fietstoch om niet snel te vergeten! Met de ‘toeren naar de wijnboeren’-culinaire fietstocht ga je op de fiets (of in de auto of scooter) langs alle wijngaarden die de gemeente Berg en dal rijk is. Bij iedere stop krijg je bovendien een lekker gerecht, gemaakt met verse lokale producten, en de liefhebber bestelt daar natuurlijk een lekker glaasje wijn bij.  Zie ook de evenementenpagina op facebook om alvast achtergrond informatie te krijgen over elke wijngaard.

Tussen 10.00 uur en 11.30 uur wordt er verzameld bij het Wijnbouwcentrum om samen door het programma te lopen. Daarna ontvang je de benodigde informatie op papier en de routebeschrijving wordt uitgelegd. De afstand is 30 km. Als alles duidelijk is ga je op pad. Liever elektrisch fietsen? Het is mogelijk om een elektrische fiets te huren via Mairoon bikes voor € 22,50 pp. Geef dit dan aan bij je aanmelding. In dat geval staan de fietsen bij het Wijnbouwcentrum klaar voor vertrek.

Je krijgt de volgende hapjes en drankjes geserveerd:

Nederlands Wijnbouwcentrum/: koffie/thee met zelfgemaakte koek 

Wijngaard de Holdeurn: Kaas/worstplankje bestaande 2 verschillende harde kazen, droge worst, olijven, noten en honing mosterd dip.

Wijngaard de Plack: Een broodje pulled chicken met daarbij een frisse salade.

Wijngaard van Ditshuizen: Een quiche met producten uit de eigen winkel aangevuld met zachte geitenkaas. 

Wijngaard Klein-Amerika: Er kan een keuze gemaakt worden uit 3 verschillende een pizza’s (vlees, vis, vegetarisch) die ter plekke gemaakt worden van verse producten.

Na de tour kun je bij Wijngaard de Colonjes nog afsluiten met een mini-proeverijtje van groesbeekse wijnen.


Het aanbod van gerechten is onder voorbehoud. Eventuele aanpassingen worden zo snel mogelijk doorgevoerd op deze pagina.

Aanmelden of informatie?

Aanvragen

Proef Groesbeek!

Wanneer: zaterdag- en zondagmiddag om 14:30 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 12,00 euro pp

Lekker weekendje weg in Groesbeek? Kom dan proeven, beleven en genieten! Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kun je kennis maken met Wijndorp Groesbeek. Terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de wijngaard of de wijnkelder nemen wij je mee op een Groesbeekse wijnreis. Wij laten je drie verschillende wijnen uit de streek proeven. En vertellen je over de wijnbouw in Groesbeek, de diverse wijngaarden en uiteraard over de wijnen in uw glas! Proost!

Reserveren mogelijk via: welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl of 024-7111080

Proeverij met wijnen

Informatie over deze activiteit

Aanvragen

La Vie & Passie 3-gangen diner en proeverij

Wanneer: Uitgesteld. houd onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.
Hoelaat: 18:30 uur
Waar: La vie & Passie, Dorpsstraat 16a, Groesbeek
Kosten: 39,95 euro pp

Brasserie La Vie & Passie organiseert met het Nederlands Wijnbouwcentrum een Groesbeekse avond met een wijnproeverij van de onlangs gebottelde wijnen van De Colonjes uit 2019. Er is live muziek en uiteraard een heerlijk 4-gangen diner van Chefkok Jan. Kom samen met je vrienden genieten van een gezellig avondje uit. Reserveringen via https://www.la-vie.nl/ of 024-3977110.

Reserveren of informatie?

Reserveren

Open proeverij en Rondleiding

Wanneer: Uitgesteld. houd onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.
Hoelaat: 15.00-17.00 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 17,50 euro pp

Tijdens deze proeverij en rondleiding leer je van alles over onze wijnen, hun oorsprong, geschiedenis, smaak en de gebruikte druivenrassen. Dit keer met echte voorjaarswijnen. Daarnaast neemt één van onze rondleiders je mee naar de wijngaard en onze moderne wijnkelder. Dit geeft veel extra inzicht in het proces van en rondom de wijnproductie. Je kunt je inschrijven voor bovenstaande data, ook met zijn tweeën of een kleiner gezelschap.

Aanmelden of informatie?

Aanvragen

Lente wijnwandeling

Wanneer: Uitgesteld
Hoelaat: 11.00-16.00 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 17,50 euro pp

De dagen worden langer en de wijngaarden worden groener. Om al dat prachtigs te gaan zien hebben wij voor jou een voorjaarswandeling van 13 km die je het hele paasweekend zelfstandig kunt lopen. Tussen 10:00-11:00 wordt er verzameld met koffie en taart bij het Nederlands Wijnbouwcentrum. Je wandelt vervolgens over boerenlandpaden en langs de wijngaarden, om halverwege bij wijngaard de Plack te pauzeren met kop soep en een broodje pulled chicken (van eigen boerderij). De route eindigt bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een welverdiend glas Groesbeekse wijn.

Vier je samen met ons het voorjaar?
De kosten van de voorjaarswandeling zijn 17,50 p.p., inclusief lunch en een glas wijn. Vooraf opgeven is fijn, maar niet noodzakelijk.

Aanmelden of informatie?

Aanmelden

Snoeiworkshop

Wanneer: Datum volgt
Hoelaat: 13:00-16:30 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 17,50 euro pp

Altijd al willen weten hoe druivenstokken gesnoeid moeten worden?

’s Winters geeft wijnmaker Adam Dijkstra snoeiworkshops, waarin je leert druivenstokken klaar te maken voor het volgend seizoen! Er wordt gezorgd voor koffie en ter afsluiting een heerlijk glas Groesbeekse wijn.

Reserveren mogelijk via: welkom@nederlandswijnbouwcentrum.nl of 024-7111080

Informatie over deze activiteit

Aanvragen

Open Secret WineTour

Wanneer: voorjaar 2020
Hoelaat: 11.00-16.30 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 39,50 euro pp

Tijdens deze tour geven we jou een bijzonder beeld van de prachtige wijngaarden in Groesbeek met een speciale rondleiding en proeverij. Wij ontvangen je bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens wordt je opgehaald door de Groesbeek Express en nemen we je mee voor een rondrit door Groesbeek waarbij je een groot gedeelte van het wijnbouwareaal van de regio ziet.

Tijdens een stop in een van de wijngaarden schenken wij jou een heerlijk glas wijn en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Als het weer het toelaat, vertellen wij jou over het groeien en bloeien van de wijnrank. Daarna zetten we koers richting het Nederlands Wijnbouwcentrum waar we een streeklunch zullen serveren.

Na de lunch start een uitgebreide rondleiding en proeverij bij Wijnhoeve de Colonjes, de producent waarmee de wijnbouw in Groesbeek is begonnen. Deze is gehuisvest in de kelder van het Nederlands Wijnbouwcentrum!

Groesbeek Express

Aanmelden of informatie?

Aanvragen

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds