Lustrum Masterclass Wijnbouwcentrum: Proeven als een Pro

Datum:

24-06-2021

Tijd:

19:00

Locatie:

Nederlands Wijnbouwcentrum

Dit is een speciale masterclass in het kader van het twintigjarig bestaan van het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Een proefcollege over hoe wijn te proeven onder leiding van Master of Wine Cees van Casteren.

Hij heeft een boek geschreven over wijnproeven met daarin de proefmethode waarmee hij zijn Master of Wine examen haalde. En waarmee wijnproeven voor iedereen kinderspel wordt. Internationaal is er veel interesse in dit boek waarvan nu al een aantal vertalingen zijn besteld.

Hij zal die proefmethode op donderdagavond 24 juni live geven in Groesbeek en illustreren aan de hand van een aantal wijnen.

We beginnen om 19.00u en sluiten af om uiterlijk 22.00u. De kosten voor deze activiteit zijn € 59,- per persoon. Inbegrepen is een gesigneerd exemplaar van het boek, de presentatie en een proeverij van 8 wijnen.

Om je alvast een indruk te geven van wat anderen van het boek vinden (in alfabetische volgorde):

Event Timelines

1
Tim Atkin MW
“Cees is a brilliant taster, but just as importantly, he knows how to communicate his knowledge clearly and with real insight. Consumers will love this book, but I learnt a lot from it too. And I’ve been tasting wine professionally for 35 years.”
2
Lars Daniëls MV
“Wijnproeven is geen kunst, maar vergt wel de juiste kennis, discipline en methodiek. Cees van Casteren weet daar alles van. In Proeven als een Pro legt hij op heel toegankelijke manier uit waar wijn om draait en deelt de methode die hem Master of Wine heeft gemaakt. Een aanrader voor iedere wijnliefhebber.”
3
Onno Kleijn, Volkskrant Magazine
“Cees van Casteren masseerde zijn kennis tot een voor liefhebbers en profs likkebaardend goede proefaanpak. Daarbij geeft het boek diep inzicht in de smaakopbouw van de wijnen van de wereld. Kopen!”
4
Frank Smulders MW
“Iedereen kan proeven. Maar professioneel wijn proeven, analyseren en beschrijven, moet je leren. Dit boek van collega Master of Wine Cees van Casteren is een uniek en onmisbaar hulpmiddel daarbij.”
5
Stefaan Soenen
“Mijn diepste bewondering voor dit ronduit magistrale boek over wijnproeven, waarmee Cees van Casteren zijn wereldwijd gerespecteerde titel van Master of Wine wederom waarmaakt.”
6
– Job de Swart MW
“De briljante KARAAT-methode leert elke liefhebber beter wijnproeven!”
Evenement afgelopen

Locatie:

Totaal aantal plaatsen: 50 (35 beschikbaar)
  • Nederlands Wijnbouwcentrum
  • Bredeweg 2
  • Groesbeek
  • Gelderland
  • Nederland

Activiteit details:

  • 24-06-2021 19:00   -   22:00
Deel dit evenement
VOEG TOE AAN JE AGENDA