Activiteiten

Naast onze arrangementen welke u bij ons kunt boeken organiseren wij steeds een wisselend aanbod van verschillende activiteiten. Zoals eendaagse cursussen, masterclasses, workshops en themaproeverijen.

Bekijk hier ons aanbod!

Proef Groesbeek!
Wanneer: vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagmiddag 15.30 uur
Waar: Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek
Kosten: 12,00 euro pp

Lekker weekendje weg in Groesbeek? Kom dan proeven, beleven en genieten! Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum kunt u kennis maken met Wijndorp Groesbeek. Terwijl u geniet van een prachtig uitzicht over de wijngaard of de wijnkelder nemen wij u mee op een Groesbeekse wijnreis. Wij laten u drie verschillende wijnen uit de streek proeven. En vertellen u over de wijnbouw in Groesbeek, de diverse wijngaarden en uiteraard over de wijnen in uw glas! Proost!

(Helaas is het soms niet mogelijk ivm andere activiteiten om deze inloopproeverij door te laten gaan, dat geven wij dan aan op onze Facebook pagina: Nederlands Wijnbouwcentrum)

Informatie over de activiteit

Aanvragen

WSET level 2 opleiding
wanneer: 8 maandagen in 2018: 15 jan, 22 jan, 29 jan, 05 feb, 19 feb, 26 feb, 05 mrt en 12 mrt (examen 9 april)
tijd: 19.30 uur tot 22.30 uur
prijs: 549 euro pp

WSET level 2 opleiding

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin wijnen en gedistilleerde dranken worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of voor zij die de basisbeginselen van wijn willen leren.

Onderwerpen welke aan bod komen zijn: wijnbouw (bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat) en wijnproductie (productieproces, technieken). Daarnaast bespreken we de belangrijkste druivenrassen ter wereld en hun kwaliteiten. Diverse wijnstreken in de wereld en hun wijnen komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan wijn en spijs, u leert de belangrijkste classificaties en terminologie die u op etiketten vindt. We behandelen speciale wijnen als versterkte en mousserende wijnen. Ook krijgt u een basisoverzicht van de hoofdcategorieën van gedistilleerde dranken en likeuren.

Alle lessen zullen een combinatie zijn van theorie en praktijk, in iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u een goede basis ontwikkelt om proefnotities te schrijven.

De opleiding bestaat uit 8 lessen van ongeveer 3 uur en een verwacht aantal zelfstudie uren van 2 uur per week. Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.

Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal (studieboek, werkboek en systematische proefkaart), en te proeven wijnen. Ook is eenmalig examen inbegrepen (herkansing is mogelijk tegen betaling).

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Informatie over de activiteit

Aanvragen

Winterse Wijngaard Wandeling
wanneer: zaterdag 20 januari
tijd: 12.45 uur tot 15.15 uur
prijs: 15 euro pp

Winterse Wijngaard Wandeling

Op zaterdag 20 januari organiseren wij een heerlijke Winterse Wijngaard Wandeling. Met de muts op, handschoenen aan en wollen sokken wandelen door het  glooiende winterse wijngaard landschap van Groesbeek. Onderweg turend over de wijngaarden, gezellig kletsen en ook nog wat leren van de omgeving en het werk in de wijngaard.

 

We beginnen om 12.45 uur bij het Nederlands Wijnbouwcentrum met een kopje koffie of thee. Dan start de wandeling, via wandelpaden langs diverse wijngaarden, natuurgebieden en wijnboeren ontdekken we de omgeving en komen we meer te weten over Groesbeek, de wijnbouw en de wijnboeren. We houden een tussenstop bij een van de wijngaardeniers onder het genot van een proefglaasje. We eindigen weer bij het Nederlands Wijnbouwcentrum waar we heerlijk opwarmen met een glaasje Glühwein.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en we leggen rond de 8 kilometer af.

Informatie over de activiteit

Aanvragen

WSET level 3 opleiding
wanneer: 8 donderdagen in 2018: 25 jan, 1 feb, 8 feb, 22  feb, 1 mrt, 8 mrt, 15 mrt en 22 mrt (examen 12 april)
tijd: 19.00 uut tot 22.30 uur
prijs: 999,00 euro pp

WSET level 3 opleiding

Een kwalificatie op gevorderd niveau, bestemd voor professionals uit de wijnsector en voor enthousiaste wijnliefhebbers. Wij adviseren aan deze opleiding deel te nemen na afronding van WSET level 2 of wanneer u beschikt over gedegen voorkennis op het gebied van wijn en u zichzelf als een gevorderde op het gebied van wijnkennis beschouwt.
Deze kwalificatie biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Deze opleiding geeft meer verdieping in de onderwerpen welke aan bod komen in niveau 2. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een gedetailleerde systematische proefmethode  Na afronding bent u in staat wijnen correct te beoordelen en uw inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen. De studiematerialen voor deze opleiding zijn sinds kort ook in het Nederlands te bestellen en ook is er de mogelijkheid om het examen in het Nederlands te doen. Mocht u interesse hebben om na afloop van deze opleiding de WSET level 4 Diploma Course te gaan volgen (Engelstalig), dan kunt u kiezen voor Engelstalige studiematerialen en een Engelstalig examen.

Alle lessen zullen een combinatie zijn van theorie en praktijk, in iedere les worden ten minste zes wijnen geproefd waarop de systematisch analytische proefmethode op zal worden toegepast, waardoor u zich nog verder ontwikkeld in het schrijven van proefnotities.

De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 4 uur en daarnaast zult u moeten denken aan zelfstudie van ongeveer 50 uur.
Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen, een vijftal open vragen en een proefexamen waarin twee wijnen moeten worden geanalyseerd aan de hand van de systematische proefmethode.

Het cursusgeld is inclusief lesmateriaal (studieboek, werkboek en systematische proefkaart), en te proeven wijnen. Ook is eenmalig examen inbegrepen (herkansing is mogelijk tegen betaling).

Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld. Bovendien mag u het bijbehorende WSET Certified-logo gebruiken.

Informatie over de activiteit

Aanvragen

Schrijven met Smaak
wanneer: zondag 28 januari
tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur
prijs: 27,50 euro pp

Dik druivensap dat traag deint door het glas. De eerste slok, de brede grijns. Hier word jij blij van, maar zeker ook jouw klanten en volgers! Laatste horde: hoe schrijf je dat op?

In de workshop schrijven met smaak neemt marketeer en wijnschrijver Bastien Langeveld (Bas.Boeit en Firma Druivensuiker) jouw glas wijn én glimlach mee naar het papier en legt je uit hoe je smaakvol, gracieus én commercieel doeltreffend jouw (wijn)teksten schrijft.

En dat is niet het enige; tijdens de 2 uur durende workshop vullen we de glazen en gaan we ook daadwerkelijk samen op zoek naar een sierlijk, doch geraffineerd stukje tekst dat de wijnen beschrijft. Alle teksten worden na afloop van (online) feedback voorzien door Bastien zelf.

Ben je dus werkzaam in de wereld van eten en drinken, heb je een (wijn)blog waar je volgers nog beter wilt faciliteren of lijkt het je gewoon leuker en beter te schrijven over wijn? Dan is dit de workshop voor jou!

 

Informatie over de activiteit

Aanvragen

Vanaf januari 2018

Op dit moment zijn we druk bezig met het bedenken en organiseren van nieuwe activiteiten, workshops en cursussen.

Op maandag 15 januari start de WSET level 2 cursus en op donderdag 25 januari start de WSET level 3 cursus (zie opleidingen voor meer informatie).

Daarnaast staan er voor begin 2018 staan er al een aantal zaken op de planning, wat dacht u van:

Winterwijngaard wandeling met Gluwein

Wijnstilleven schilderen

Schrijven met smaak

Sensorische training

Wijn en chemie

Oenologie de basis

En nog veel meer! Op de hoogte blijven van onze activiteiten, hou dan ook onze Facebook pagina in de gaten: Nederlands Wijnbouwcentrum

Informatie over de activiteit

Aanvragen

Informatie over de activiteit

Aanvragen

Nederlands Wijnbouwcentrum
wordt gesteund door:

Stichting-Doen-2
VSB-fonds
gemeente-berg-en-dal
kansfonds